יפוי כוח מתמשך- למצבים של אי-יכולת לקבל החלטות בעתיד
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18), שמבין את משמעותו של ייפוי הכוח ותוצאותיו, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו, למשל עקב מחלת זקנה (כמו דמנציה), מוגבלות שכלית, מוגבלות נפשית וכיו"ב.
מטרת ייפוי הכוח היא לאפשר לאדם להפקיד את קבלת ההחלטות בעניינו בידי אדם אחד או יותר שהוא סומך עליהם (מיופה כוח).
בקצרה מהו יפויי כוח מתמשך?
• כל אדם המעוניין לקבוע מראש מי יקבל בשמו החלטות בעתיד או אלו החלטות יתקבלו בשמו בעתיד כשלא יוכל לקבלן בעצמו, יכול לחתום על יפויי כוח מתמשך.
• במסגרת ייפוי הכוח יכול אותו אדם לקבוע מראש הנחיות למיופה הכוח כיצד לנהוג ואילו החלטות לקבל והוא יכול גם להשאיר למיופה הכוח את שיקול הדעת המלא בקבלת ההחלטות.
• בייפוי הכוח יפרט האדם באיזה עניין מוסמך מיופה הכוח לפעול בשמו (עניינים רכושיים, עניינים אישיים לא כולל עניינים רפואיים, ועניינים רפואיים).
• בנוסף, יכול האדם לכלול הנחיות מקדימות לזמן שייפוי הכוח ייכנס לתוקף ולעניין פקיעתו. אדם רשאי לקבוע בייפוי הכוח הוראות לעניין פקיעת תוקפו של ייפוי הכוח, לרבות מועד פקיעתו, אפילו אם לא הופעל עדיין.
• את ייפוי הכוח המתמשך רשאי לערוך רק עורך דין אשר עבר הכשרה מיוחדת.
מהרו לחתום עכשיו על יפויי כוח מתמשך שכן הזכאות לחתימה מותנית בכך שאותו אדם מבין מה המשמעות של מתן ייפוי כוח מתמשך, מה מטרותיו ומה תוצאותיו. במקרה של אי מסוגלות להבין את המשמעויות לא ניתן יהיה לחתום ובמקרה שכזה יהא על בני המשפחה לפעול למינוי אפוטרופוס בבית משפט לעינייני משפחה, הליך ארוך יותר, לעיתים תלוי התנגדויות ומצריך ליווי עורך דין בבית המשפט.
הנני, עו"ד להי שוורצמן קיסר, עברתי הכשרה מיוחדת והוסמכתי לחתום על ייפוי כוח מתמשך ע"פ חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב 1962